Unutrašnje pozicioniranje u Megamarketu

Iako je ova tehnologija prilično nova, već je teško zamisliti život bez GPS-a. Skoro svuda na planeti ljudi zavise od navigacije i mobilnih aplikacija za informacije i usluge specifične za lokaciju. GPS omogućava ljudima da nađu svoj put od mesta do mesta, dobiju informacije o njihovoj neposrednoj blizini i efikasno rade.

Zamislite kada bi mogli dovesti snagu GPS-a u zatvoren prostor. Trgovci na malo mogu poboljšati iskustvo u kupovini (prodaji) putem putanja (navođenja) i promocija u prodavnicama, dajući kupcima nove razloge za kupovinu. Bolnice bi mogle koristiti ovaj način povezivanja kako bi se pacijentima pomoglo da stignu na vrijeme na sastanke(preglede) i tako smanje celokupan stres snalaska u prostoru. Preduzeća bi mogla pomoći osoblju da efikasnije skladište  i lakše pronalaze proizvode kroz uputstva za skladištenje na osnovu lokacije. Poslodavci mogu dati radnicima kontrolu osvetljenja i temperature na svojim radnim mestima, ili organizovati sastanke u blizini prazne prostorije na osnovu trenutne lokacije, čineći ih zadovoljnijim i produktivnijim.

Sve ovo i još više je moguće danas sa zatvorenim pozicioniranjem kompanije Philips.

Trgovinski lanac? Asvak ne samo da je želeo ponuditi bolju uslugu uopšte i tako povećati lojalnost brenda, već je imao za cilj da obezbedi personalizovano i praktično iskustvo za svoje kupce. Odgovor na njihove potrebe je pronađen sa sistemom Philips Indoor pozicioniranja, inovativan sistem sa nizom mogućnosti, zasnovanim na lokaciji kupca.

Sa pozicioniranjem u zatvorenom prostoru od strane Philips Lighting-a u Asvaak-u, kupci mogu jednostavno otvoriti svoju aplikaciju kako bi dobili optimalno vođenje do željenog proizvoda, bili obavešteni o popustima u biizini njih, a čak su dobijali i preporuke za recepte koji su zasnovani na njihovoj listi za kupovinu i lokaciji, čineći kupovinu mnogo prijatnijom i lakšom.