Smanjite račun za struju do 7 puta uz običnu zamenu sijalica.

Stanovnici jedne stambene zgrade, u ulici Danila Kiša u Novom Sadu, suočeni sa  surovom istinom, da za osvetljenje u njihovom ulazu, koje radi na senzor i pali se na kratko samo kada neko pritisne prekidač, plaćaju 250 dinara mesečno po članu domaćinstva, što znači da jedna prosečna porodica od 4 člana izdvaja čak 1.000 dinara mesečno samo za osvetljenje ulaza i hodnika zgrade.

Visokoj ceni održavanja rasvete ne doprinosi samo potrošnja struje, nego i kratak životni vek same inkadescentne sijalice koja u proseku traje 1-2 meseca zbog učestalih paljenja i gašenja.

Stanarima ove zgrade predstavljeni su benefiti LED tehnologije kao i to da adekvatna LED zamena postojeće sijalice od 75W troši samo 10,5W struje. Sa obzirom da zgrada ima 5 spratova i da se po spratu koristi 10 sijalica za osvetljenje, prostom računicom dobijamo uštedu od skoro 7 puta.

Isplativot zamene celokupnog osvetljenja u zgradi dolazi već nakon 10 meseci, a posle toga LED tehnologija nastavlja da radi za vas, štedi vam struju i eliminiše troškove zamene sijalica, jer je LED tehnologija čak i preko 10 puta dugovečnija od standardne inkadescentne sijalice.

Dodatni benefiti leže u karakteristikama LED sijalice koje se mogu nesmetano mnogo puta paliti i gasiti bez narušavanja životnog veka kao i mnogo boljoj i kvalitetnijoj osvetljenosti samog prostora nego ranije, što doprinosti sigurnosti stanara kao i estetskom izgledu zgrade.

Kako sve to izgleda: