Osvetljenje Nijagarinih Vodopada – Philips LED

Philips Lighting sistemi za kontrolu upravljaju novim osvetljenjem i divnim bojama koje se nalaze 50.9m visokim Nijagarinim vodopadima. Jedna od najvećih Američkih znamenitosti  se nalazi na granici SAD i Kanade, a sada ima i potpuno novo LED osvetljenje koje će sve posetioce ostaviti bez daha.

Svetiljke, grupisane u 350 upravljačkih zona, omogućuju svetlosne efekte kao što su izlazak i zalazak sunca, Aurora Borealis polarno svetlo itd., koji se igraju na 600.000 američkih galona (271,247 litara) vode iznad slapova svake sekunde.

Cilj odbora za osvetljenje Niagara Falls, koji su bili investitori, bio je da poboljša iskustvo posetilaca a, istovremeno, dobije na energetskoj efikasnosti i dugotrajnosti projekta korišćenjem LED izvora svetla. Ovaj projekat koštao je 4 miliona dolara, a zamenom prethodne ksenonske rasvete, obezbeđena je ušteda električne energije od 60%,  kao i oštro i jasno osvetljenje koje je 4-14 puta svetlije od originalnog sistema u zavisnosti od toga koja od, 18.000 dostupnih, boja je prikazana.

Philips je kreirao poseban softver koji će olakšati i poboljšati upravljanje sistemom osvetljenja, kao i ostvariti dodatnu uštedu.