Italijanski fudbalski šampion Juventus prešao na LED osvetljenje stadiona

Klub iz Torina instalirao je 396 Philips ArenaVision LED svetiljki, kao zamenu za natrijumove svetiljke visokog pritiska koje su do sada korištene za osvetljenje terna.

Philips ArenaVision sistem osvetljenja terena ispunjava sve uslove potrebne za TV prenose koje je propisala fudbalska federacija. Ovi uslovi zahtevaju osvetljenje visokog kvaliteta kako bi se ispoštovao prenos u UHD kvalitetu slike za televiziju kao i super usporeni snimci za pregled najzanimljivijih događaja.

Još jedna velika prednost LED sistema osvetljenja jesto to da se svetiljke ne moraju zagrevati kako bi dostigle punu jačinu osvetljenosti, što je i dalje uslov kod HID tehnologije.

ArenaVision svetiljke takodje na ovom projektu u proseku pružaju i 30% energetske uštede, međutim prioritet ovog projekta nije bila energetska efikasnost nego je fokus bio na mogućnostima osvetljenja i kvalitetu svetlosti kako bi se omogućili UHD TV prenosi.

Juventus je takođe zamenio osveljenje u bolničkim i VIP prostorima kako bi imao više kontrole i opcija za kreiranje bolje atmosfere i većeg doživljaja korisnika.