Ambalaža bez plastike

Globalni problem otpada

Svake godine se proizvede 2 milijarde tona otpada, a predviđa se povećanje od 70% do 2050. Više od 90% otpada se baca u prirodu ili spaljuje. Ovo uzima svoj danak na našoj planeti i zagadjenje sve više uzima maha. Nepravilno upravljanje otpadom zagađuje naše tlo, vazduh, reke i podzemne vode.

Takođe, osam miliona tona plastike završi u našim okeanima svake godine, ubije milion morskih ptica i preti stotinama morskih vrsta. Zagađenje plastikom postalo je jedno od najaktualnijih pitanja zaštite životne sredine.

Ambalaža bez plastike

Aktivno težimo smanjenju uticaja naših proizvoda na životnu sredinu. Kao deo naše politike ambalaže, kompanija Signify (Philips) već koristi 80% recikliranog papira za svoja pakovanja. A da bismo pomogli u borbi protiv globalnog problema sa plastičnim otpadom, preduzećemo sledeći korak: ukinućemo svu plastiku iz ambalaže za proizvode koji su namenjeni potrošačima sa ciljem da svi proizvodi do 2021. godine budu bez plastike.

 

Postepenim ukidanjem plastike koja se koristi za pakovanje potrošačkih proizvoda kompanija Signify (Philips) će iz upotrebe izbaciti preko 2.500 tona plastike godišnje. To je jednako 125 miliona PET boca koje bi se, redom, protezale više od 8.000 kilometara. To je otprilike udaljenost od: Osla do Kaira ili Buenos Airesa do Mekico Citija ili Jakarte do Vellingtona. Naša nova ambalaža je takođe manja u mnogim slučajevima, smanjujući emisiju ugljen dioksida iz transporta i materijala za 6.000 tona godišnje – ekvivalent CO2 koji 270.000 u potpunosti izraslih stabala apsorbuje u godinu dana.

Naša politika pakovanja zahteva da sva ambalaža u proseku sadrži više od 80% recikliranog papira i neoštećenih materijala mora biti iz sertifikovanih obnovljivih izvora. U slučajevima kada materijali na papiru nisu primenljivi, prvo razmatramo druge alternative koje nisu plastične. Signify već je započeo s ukidanjem plastike uklanjanjem najčešće korištenih plastičnih umetka iz Philips Hue ambalaže. Zamena blister pakovanja sa pakovanjem od papira biće sekvencirana kroz naš asortiman proizvoda i u različitim regionima, počevši od LED sijalica u Evropi u trećem kvartalu 2020., a u ostatku sveta početkom 2021.

”Pakovanje koje se može reciklirati 100% nadopunjuje mnoge druge prednosti koje nudimo, kao što su energetska efikasnost, nega oka, podešavanje ambijenta, povezivanje itd. ‘ Frank van der Vloed – Lider tržišne grupe za Evropu (Signify)